Lite nyttigare, lite bättre - Cheesecake

Igår bakade jag en fantastisk cheesecake. Glutenfri, laktosfri och knappt något socker, men ändå SÅ god!
Sugen på att baka något gott till helgen? Testa denna :) Här kommer receptet: 

Botten: 
1dl rismjöl
0,75dl majsmjöl
0,75dl riven kokos 
1,5msk stevia, eller annan sötning 
2msk kokosolja i fast form 
en skvätt vatten 

Fyllning: 
250g laktosfri keso 
175g laktosfri kvarg med smak av vanilj (utan tillsatt socker) 
150g laktosfri philadelphiaost 
1ägg 
1äggvita 
skal och saft från 1 lime 
1tsk vaniljsocker 
 
Topping:
ca 300g frysta eller färska jordgubbar 
1/2dl chiafrön 


Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 175grader. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form (24cm). Degen ska gå ihop så tillsätt vatten om det behövs. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. 

2. Blanda allt till fyllningen och mixa med stavmixer till en slät smet. Fyll botten med fyllning och grädda 30-35minuter. Den ska vara fast. Låt svalna något. 

3. Mixa tinade jordgubbar till en slät röra, Blanda ihop med chiafrön och låt stå 5-10min. Täck sedan cheesecaken med jordgubbstoppingen. Låt kakan stå i kylskåp några timmar eller över natten. Ät som den är eller med grädde! 


 
#1 - - Felicia Pluggar:

Åååh ser så god ut :D