Lite nyttigare, lite bättre - Cheesecake
Igår bakade jag en fantastisk cheesecake. Glutenfri, laktosfri och knappt något socker, men ändå SÅ god!
Sugen på att baka något gott till helgen? Testa denna :) Här kommer receptet:
Botten:
1dl rismjöl
0,75dl majsmjöl
0,75dl riven kokos
1,5msk stevia, eller annan sötning
2msk kokosolja i fast form
en skvätt vatten
Fyllning:
250g laktosfri keso
175g laktosfri kvarg med smak av vanilj (utan tillsatt socker)
150g laktosfri philadelphiaost
1ägg
1äggvita
Sugen på att baka något gott till helgen? Testa denna :) Här kommer receptet:
Botten:
1dl rismjöl
0,75dl majsmjöl
0,75dl riven kokos
1,5msk stevia, eller annan sötning
2msk kokosolja i fast form
en skvätt vatten
Fyllning:
250g laktosfri keso
175g laktosfri kvarg med smak av vanilj (utan tillsatt socker)
150g laktosfri philadelphiaost
1ägg
1äggvita
skal och saft från 1 lime
1tsk vaniljsocker
1tsk vaniljsocker
Topping:
ca 300g frysta eller färska jordgubbar
1/2dl chiafrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form (24cm). Degen ska gå ihop så tillsätt vatten om det behövs. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
2. Blanda allt till fyllningen och mixa med stavmixer till en slät smet. Fyll botten med fyllning och grädda 30-35minuter. Den ska vara fast. Låt svalna något.
3. Mixa tinade jordgubbar till en slät röra, Blanda ihop med chiafrön och låt stå 5-10min. Täck sedan cheesecaken med jordgubbstoppingen. Låt kakan stå i kylskåp några timmar eller över natten. Ät som den är eller med grädde!

ca 300g frysta eller färska jordgubbar
1/2dl chiafrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en form (24cm). Degen ska gå ihop så tillsätt vatten om det behövs. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
2. Blanda allt till fyllningen och mixa med stavmixer till en slät smet. Fyll botten med fyllning och grädda 30-35minuter. Den ska vara fast. Låt svalna något.
3. Mixa tinade jordgubbar till en slät röra, Blanda ihop med chiafrön och låt stå 5-10min. Täck sedan cheesecaken med jordgubbstoppingen. Låt kakan stå i kylskåp några timmar eller över natten. Ät som den är eller med grädde!




Åååh ser så god ut :D