Bovetefrallor fria från gluten & mejeriprodukter
Jag ÄLSKAR dessa frallor. Bakat dem många gånger nu och min mage tycker att dem är kanon :)
Så här kommer receptet för er som har missat det:
Så här kommer receptet för er som har missat det:
Ingredienser
50 g jäst
9 dl kallt vatten
1,5 tsk salt
420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
240 g rismjöl (ca 4 dl)
40 g psylliumfröskal (0,75 dl)
420 g bovetemjöl (ca 7 dl)
240 g rismjöl (ca 4 dl)
40 g psylliumfröskal (0,75 dl)
60g solrosfrön
20g linfrön
20g linfrön
flingsalt
- Rör ut jästen i kallt vatten.
- Mät upp och blanda de övriga ingredienserna.
- Vispa allt några minuter och låt allt sedan svälla i 10 minuter.
- Fukta händerna och rulla bollar av degen, jag fick ut 14 stycken vilket blev lagom stora!
- Lägg på en plåt med bakpapper och strö lite bovetemjöl och flingsalt över och låt sedan jäsa i 90 minuter med kökshandduk över.
- Sätt ugnen på 225 grader och baka bullarna i 20 minuter.
- Låt bullarna kallna helt innan de skärs upp, annars blir de kladdiga och klibbiga
Jag äter dem med kokosfett och banan, ägg eller ost och gurka!